HYVÄ TIETÄÄ
HIUSTEN
VÄRJÄYKSESTÄ

Helpot vinkit, ideat ja
tekniikat hiusten värjäykseen.

VÄRI

MITKÄ VÄRIT SOPIVAT MINULLE PARHAITEN?

Vältä värejä, jotka ovat enemmän kuin kaksi sävyä tummempia tai vaaleampia kuin nykyinen värisi. Jos epäröit kahden sävyn välillä, valitse aina vaaleampi.Muista että värjättyä hiusta ei voi vaalentaa hiusvärillä. Jos ihosi sävy on lämmin tai oliivinsävyinen, kokeile lämmintä hiusvärisävyä. Viileän ja roosan sävyiselle iholle sopii hyvin kylmät sävyt. Jos sinulla on harmaan tai kalpean sävyinen iho, kokeile lämmintä sävyä.

MITÄ JOS MINULLA ON HARMAITA HIUKSIA?

Intensiivisempiä vivahteita sisältävät sävyt (esim. punaiset) peittävät yleensä harmaita vähemmän kuin muut sävyt. Valitse pohjasävy, jolla ei ole vivahteita. Mitä tummempi väri, sitä paremmin se peittää. Ks. alla: ”Mitä sävynumerot tarkoittavat?”

KUINKA VOIN VÄLTTÄÄ ORANSSISIA/KULLANVÄRISIÄ SÄVYJÄ?

Jos olet vaalentamassa hiuksiasi, vaalennusprosessi voi tuoda esiin lämpimiä pohjasävyjä. Mitä tummemmat hiuksesi ovat, sitä lämpimämpiä sävyt luultavasti ovat. Sen takia vaalennetut hiukset voivat joskus näyttää kuparin- tai kullansävyisiltä. Estääksesi tätä voit valita sävyn, jossa on tuhkan tai viileän vivahteita. Ks. alla: ”Mitä sävynumerot tarkoittavat?”

MITÄ SÄVYNUMEROT TARKOITTAVAT?

Kuten kaikki Garnier-sävyt, Olia-sarja on merkitty pohjanumerolla (1 ja 10 välillä) sekä yhdellä tai kahdella vivahdenumerolla (1 ja 6 välillä) desimaalin jälkeen. Pohjaväreistä 1 on syvä musta ja 10 on kirkas vaalea; vivahteista 1 on tuhka, 2 on violetti, 3 on kulta, 4 on kupari, 5 on mahonki ja 6 on punainen. Numero ennen desimaalia osoittaa pohjavärin, esim. tummanruskea (4). Numero desimaalin jälkeen osoittaa vivahteen, esim. kulta (3.) joka antaa lämpimän vivahteen (3). Kultavivahteiset sävyt antavat hieman vaaleamman lopputuloksen ja tuhkavivahteiset hieman tummemman.

MITÄ JOS AINOASTAAN TYVIKASVUNI KAIPAA VÄRJÄYSTÄ?

Saatat joutua vaihtelemaan vaikutusaikaa eri osissa hiuksiasi. Seuraa vaikutusaikoja ja levitystekniikoita koskevia ohjeita.

VOINKO SEKOITTAA KESKENÄÄN ERI SÄVYJÄ LUODAKSENI OMAN, RÄÄTÄLÖIDYN VÄRINI?

Et voi. Olia-kestovärejä ei ole kehitetty siihen, joten se ei ole suositeltavaa. Saadaksesi parhaan Olia-tuloksen, valitse yksi sävy ja seuraa ohjeita.

KUINKA EHKÄISEN VÄRIN HAALISTUMISTA?

Pysy poissa auringosta (käytä hattua) ehkäistäksesi hiusten vaalentumista. Vältä kosketusta klooripitoisen veden kanssa. Käytä shampoota ja hoitoainetta, jotka on erityisesti suunniteltu värjätyille hiuksille. Olia-kestovärin mukana tulee suurikokoinen hoitoaine (54 ml), jossa on suljettava korkki. Siten voit säästää osan hoitoaineesta käytettäväksi myöhemmin.

 

LEVITYS

KUINKA VOIN VÄLTTÄÄ TAHROJA HIUSRAJASSA?

Kun väri on kehittynyt, voit ennen värin poishuuhtelemista varovasti puhdistaa väriä iholta hiusrajan vierestä. Vinkki: Levitä vaseliinia tai kosteusvoidetta hiusrajan viereen kun olet levittänyt värin hiuksiin. Jos tahroja kuitenkin sattuisi jäämään iholle, pese varovasti pois vedellä tai miedolla shampoolla.

KUINKA PITKÄÄN HIUKSIA PITÄISI HUUHDELLA VÄRJÄYKSEN JÄLKEEN?

Suosittelemme päänahan emulgointia eli kuivahierontaa ennen huuhtelua, se vapauttaa öljyjä. Sen jälkeen lisää hieman vettä, hiero uudestaan, ja huuhtele kunnes vesi on kirkasta.

PITÄISIKÖ MINUN KÄYTTÄÄ SHAMPOOTA VÄRIAINEEN HUUHTELEMISEEN?

Kun huuhtelet hiukset, väri käyttäytyy shampoon tavoin. Käytä hoitoainetta huuhtelun jälkeen kunnes vesi on kirkasta. Jos sinulla on vaikeuksia huuhdella kaikki väriaine pois hiuksista, käytä pieni annos shampoota värjätyille hiuksille.

MITÄ JOS MINULLA ON HYVIN KUIVAT LATVAT?

Älä levitä väriä latvoihin (1-2 cm). Levitä loput väristä vasta sitten, kun vaikutusaikaa on jäljellä 5-10 min. Muuten lopputuloksesta ei tule tasainen.

PERUSTIEDOT

TÄYTYYKÖ MINUN TEHDÄ ALLERGIASTA VAROITTAVA TESTI?

Aina! On ehdottoman tärkeää, että teet allergiasta varoittavan testin 48 tuntia ennen Olia-värin käyttöä, koska allergia voi kehittyä yllättäen – vaikka olisitkin käyttänyt hiustenvärjäysainetta ennen. Lisätietoja aiheesta saat täältä: download pdf

KUINKA USEIN MINUN PITÄISI VÄRJÄTÄ HIUKSIANI KOTONA?

Meidän arviomme on n. 6-8 viikon välein, mutta tämä vaihtelee, koska jokaisen hiukset ovat erilaiset.

LEVITÄNKÖ OLIA-KESTOVÄRIÄ KUIVIIN VAI MÄRKIIN HIUKSIIN?

Kuiviin.

MINULLA ON HYVIN LYHYET/PITKÄT HIUKSET. KUINKA MONTA PAKKAUSTA MINUN PITÄISI OSTAA?

Jos hiukset ulottuvat leukaan asti tai ovat vieläkin lyhyemmät, yhden pakkauksen pitäisi riittää. Jos hiuksesi ovat pidemmät, tarvitset vähintään kaksi pakkausta.

yellow flower

Hanki Olia-
hiusvärit
täältä!

yellow flower
yellow flower
yellow flower